Doe Mee Met Minder Afval en verminder etensresten

Afvalscheiden loont…

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging met jezelf aan en Doe Mee Met Minder Afval. Van 1 tot en met 31 maart 2020 proberen we samen de hoeveelheid groente-, fruit- en andere etensresten (GFE) in huis te verminderen.

Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op het platform doemeemetminderafval.nl. De uitdaging duurt een maand en start op 1 maart 2020.

Nieuwsgierig of het lukt en wat je nog kunt doen om etensresten uit het restafval te houden? Meld je dan aan. Je ontvangt dagelijks een tip van professionals en wekelijks een opdracht. De voortgang je voor jezelf bijhouden op een persoonlijke profielpagina. Het platform is teven een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en delen van ervaringen. Het experiment is zeker geen wedstrijd.

Een paar tips alvast:

  • koop niet te veel vers eten in een keer. Zo is de kans het kleinst dat je het weg moet gooien.
  • Of bedenk voor het boodschappen doen hoeveel je nodig hebt.
  • En koop geen kilo appels, maar misschien zijn drie appels al voldoende?
  • En bewaar alle kliekjes! Die zijn in de koelkast een paar dagen houdbaar, maar in de vriezer nog enkele maanden.

Waarom etensresten apart?
Eén van de manieren om minder restafval over te houden is er voor te zorgen dat we minder afval produceren. Door het scheiden van afval, blijven waardevolle materialen behouden. Deze materialen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Een andere manier is om afval te voorkomen. Irado brengt groente-, fruit- en andere etensresten (GFE) naar een speciaal verwerkingsbedrijf waar er compost van wordt gemaakt. Als bedankje voor het scheiden van gfe kunt u jaarlijks, tijdens de landelijke compostdag, gratis een zak compost afhalen bij de milieustraat.

Ik doe mee!»

Lees meer op de website https://www.doemeemetminderafval.nl/

Bron : www.irado.nl februari 2020